Be Quick '28 wint Olde Zakk'n Toernooi

| 05-06-2011

Er werd al weer weken naar uitgekeken en zaterdag was het dan eindelijk zover: de 32ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi bij CSV '28. Dit is het voetbaltoernooi voor oud eerste-elftalspelers van Zwolse voetbalverenigingen die op de dag van het toernooi 35 jaar of ouder zijn.

Het ging er ouderwets fanatiek aan toe op sportpark De Verbinding in Stadshagen, waar de voormalige helden probeerden oude tijden te laten herleven. Omdat FC Zwolle, SVI, WVF en Zwolsche Boys geen team op de been konden brengen werd er gespeeld in één poule met zeven teams. Met zes wedstrijden van 25 minuten op het programma en de hoge temperatuur was het voor sommige spelers aardig zwaar. De leeftijdsverschillen waren verder behoorlijk groot. Naast de jonge honden van eind dertig stonden er namelijk ook 60-plussers zoals Jan Westemeijer van Berkum en Jack Bos van ZAC op het veld.

Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk Be Quick '28. ZAC eindigde als tweede, terwijl CSV '28 het als gastheer met plaats drie moest doen. Opvallend was de prestatie van het kleine Storica, dat met plaats vier Berkum, HTC en SV Zwolle voor wist te blijven.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, Sportpark De Verbinding, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws