Be Quick ‘28 wint Jo van Marle zaaltoernooi

| 28-12-2019

Be Quick ‘28 is zaterdagavond in de WRZV-hallen winnaar geworden van het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. De Zwolse tweedeklasser nam het in de finale op tegen favoriet Dieze West en moest in de eindstrijd vol aan de bak om overeind te blijven. Het spannende duel eindigde uiteindelijk in 1-1, waardoor een penaltyserie de beslissing moest forceren.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Voor Be Quick ‘28 verliep het tweedaagse toernooi voor veldvoetballers buitengewoon grillig. Na overwinningen op SV Zwolle (4-0) en Hatto Heim (3-2) werd vrijdagavond de eerste speeldag afgesloten met een 1-3 verliespartij tegen SVI. En doordat Be Quick het toernooi zaterdagmiddag hervatte met een 0-1 nederlaag tegen Dieze West, leek het zelfs de kwartfinales mis te lopen. De allerlaatste groepswedstrijd in poule A moest door Be Quick worden gewonnen om mee te blijven strijden om de prijzen. De tegenstander in die belangrijke wedstrijd was Zwolsche Boys en die ploeg werd met duidelijke cijfers geklopt: 5-1.

In de kwartfinales werd Be Quick ‘28 aan het verrassend sterke CSV ’28 gekoppeld. Mede dankzij zeges op ZAC en Berkum had CSV zich gekwalificeerd voor de kwartfinales, maar daarin moest het haar meerdere erkennen: 0-3. Be Quick stootte dus door naar de laatste vier en trof vervolgens WVF, de glansrijke winnaar van poule B. WVF wist in de groepsfase al haar wedstrijden te winnen, maar had in de kwartfinales wel een penaltyreeks nodig om af te rekenen met Hatto Heim. Doelman Mike te Wiele werd in die strafschoppenserie de gevierde man.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Diezelfde Te Wiele kon in de halve eindstrijd echter niet voorkomen dat jongeling Jacco Bruggeman een einde maakte aan de titelaspiraties van WVF. Bruggeman tekende namens Be Quick voor het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Be Quick zich plaatste voor de finale. En aangezien Dieze West in de andere halve finale met 2-0 wist te winnen van SVI, stonden Be Quick en Dieze West opnieuw tegenover elkaar. In de poulefase zegevierde Dieze West nog met 1-0, maar de finale verliep dus anders. In de strijd om plek drie zette eersteklasser SVI tweedeklasser WVF met 4-2 opzij.

Voetbal, WRZV-hallen, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws