Be Quick ‘28 legt tiental WVF over de knie

| 07-06-2012

Titelverdediger Be Quick ’28 A1 heeft zich donderdagavond ten koste van WVF A1 eenvoudig geplaatst voor de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren. Op sportpark De Weide Steen in Westenholte eindigde de halve finale in 0-7, maar daarbij moet wel worden opgemerkt dat Be Quick na twintig minuten behoorlijk in het zadel werd geholpen door de arbiter. Hij stuurde WVF-keeper Alko Solk, na een overtreding op Osman Kabba, met rood van het veld.

Op eigen bodem kwam WVF A1 donderdagavond goed uit de startblokken. De bezoekers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar de grootste kans in het eerste kwartier was voor Marc Peppelenbos. De aanvaller van WVF raakte de bal echter niet optimaal. Een paar minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Osman Kabba werd in de zestien van WVF licht geraakt door WVF-doelman Alko Sok, die daarvoor de rode kaart kreeg voorgehouden. Tot ongeloof van alle WVF-spelers en de keeper zelf. Middenvelder Jordi Zandink trok vervolgens het keepersshirt aan, maar hij had geen antwoord op de inzet van topscorer Mehran Ali Pour Asli.

In het restant van de eerste helft viel er weinig meer te genieten voor het publiek. WVF trok zich terug en Be Quick liet de bal in een laag tempo rond gaan. Het was wachten op de genadeklap, maar die werd pas in de tweede helft uitgedeeld. Erik van Haagen zorgde voor de 0-2 en daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Jordi Zandink, die niet kon voorkomen dat Akke Pleijsier, Mehran Ali Pour Asli (2), Joshua Rahajaan en Osman Kabba nog scoorden. In de finale treft Be Quick dinsdag 12 juni ZAC A1, dat donderdag met 5-1 wist te winnen van HTC A1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal