Be Quick ‘28 en SVI simpel naar de finale

| 13-06-2017

De JO19-junioren van Be Quick ’28 en SVI hebben zich dinsdag op eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Be Quick nam het op tegen CSV ’28 en had geen kind aan de opponent uit Stadshagen: 6-0. SVI werkte niet mee aan een verrassing, won met 3-0 van Dieze West en zorgde zo voor een herhaling van de twee voorgaande finales.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Be Quick ’28 en CSV ’28 waren de eerste halve finalisten die dinsdag in actie kwamen. Be Quick was in dat duel de favoriet, maar CSV had duidelijk de intentie om er het beste van te maken. Direct vanaf de aftrap toog het naar voren en daardoor creëerde het ook de eerste kans. Toch nam Be Quick meer en meer de overhand. Binnen twintig minuten was de strijd plotseling al zo goed als gestreden, aangezien Gianluca van der Vegt, Hugo Wijnkeller en Hugo Koopman Be Quick al op een 3-0 voorsprong zetten. “Ik weet wat mijn ploeggenoten kunnen en we hebben goed gebruik gemaakt van onze kwaliteiten. CSV moest steeds meer achter ons aan lopen en dat hebben we goed uitgespeeld”, vertelt Be Quick-aanvoerder Milan Rada.

Nog voor de rust zorgde Rada zelf voor de 4-0 en na de rust liep Be Quick uit naar een klinkende 6-0 overwinning. Een strafschop van Koopman bracht de 5-0 op het bord en met zijn derde van de avond zette hij de eindstand ook nog op 6-0. Een prima overwinning, waardoor het ticket voor de finale in de tas zit. Rada hoopt dat zijn ploeg vrijdag, als de eindstrijd op het programma staat, opnieuw kan pieken. “Ik denk dat wij de beste van Zwolle zijn”, spreekt de captain klare taal. “Dat moeten we nog wel bewijzen, maar ik denk dat het zo is. Een voorkeur voor een tegenstander heb ik niet, want je moet iedereen kunnen verslaan. We staan in ieder geval in de finale.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ook SVI naar de finale
Even na 22.00 uur bleek dat Be Quick het vrijdag op moet nemen tegen SVI. Die formatie speelde tegen Dieze West en beleefde ook een vrij eenvoudige avond. Door goals van Jerome Langeveld, Kay van Goor en Serge Nap eindigde het treffen in een duidelijke 3-0. Zo gaat de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal wederom tussen Be Quick '28 en SVI, net als tijdens de voorgaande twee edities. De aftrap op het hoofdveld van SV Zwolle is vrijdag om 20.30 uur.

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws