Be Quick ’28 en SVI doen een stapje terug

| 24-05-2016

De nacompetitie heeft de Zwolse voetbalclubs dinsdagavond alleen maar ellende gebracht. De grootste tikken waren er voor Be Quick ’28 en SVI, die beide ploegen degradeerden. Be Quick leek met de eerdere 2-0 overwinning op Lelystad ’67 al bijna in veilige haven, maar in Lelystad ging het na verlenging toch nog mis: 4-1. Zodoende volgt een aftocht naar de tweede klasse.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het halen van de volgende ronde leek voor Be Quick een peulenschilletje. De Zwolse ploeg won in het eerste duel met 2-0 van Lelystad ’67 en daarmee leek niets Be Quick nog in de weg te staan. Toch bleek het in Flevoland wel anders. Via Andy van Beveren en Ricardo Fransberg namen de Lelystedelingen een 2-0 voorsprong, maar vanaf de penaltystip leek Frank Oosterhof zijn ploeg toch in veilige haven te schieten. Niets bleek echter minder waar, want in de negentigste minuut dwong Ricardo Doufikar met de 3-1 alsnog een verlenging af. In die verlenging maakte Mohammed Hammouchi al snel de 4-1 en daarmee werd het pleit van Be Quick definitief beslecht. De Zwolse formatie kwam niet meer tot scoren en werd uitgeschakeld. De tweede klasse is dat wat rest.

Ook voor SVI werd het een dinsdag om heel snel te vergeten. De ploeg uit Zwolle-Zuid verloor op het eigen sportpark met 0-1 van DZSV en daarmee degradeerde het uit de tweede klasse. Edon moest de strijd om promotie staken, want na de eerdere 2-4 nederlaag verloor de ploeg nu met liefst 7-0 van Rijssen Vooruit. Berkum kwam thuis tegen Brielle niet verder dan 1-1 en daarmee kwam er ook voor die club een einde aan de weg naar promotie. Berkum komt zo aankomend seizoen eveneens uit in de eerste klasse.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, SVI, Edon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws