Be Quick ’28 A1 opnieuw naar de finale

| 09-06-2015

Be Quick ’28 A1 heeft dinsdagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal bereikt. De ploeg van trainer Marino Promes kwam door een treffer van ZAC-spits Bart Mylanus nog wel op een 1-0 achterstand, maar uiteindelijk bleek Be Quick met 1-3 te sterk. “Het was een terechte zege. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd”, analyseert captain Julian Ruiter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZAC en Be Quick bereikten de halve finale beide als groepswinnaar en bovendien zonder puntverlies. Op het hoofdveld van gastheer SV Zwolle ontstond een bijzonder levendige openingsfase. De twee ploegen raakten al rap de paal en even daarna werd de score geopend. Bart Mylanus was het eindstation van een vlot lopende aanval en hij opende op koelbloedige wijze de score: 1-0. Lang kon ZAC daar echter niet van genieten. Even na de openingstreffer stelde Be Quick orde op zaken door een treffer van Sertac Yilmaz, die de bal knap achter de ZAC-goalie kopte. En nog voor de rust kwam Be Quick op voorsprong. Middenvelder Laser Arslan werd in stelling gebracht en hij produceerde een volley van ongekende schoonheid. Pats, boem, als een raket raak. En de voorsprong daar.

De tweede helft was vervolgens overduidelijk voor Be Quick. De roodhemden hadden het merendeel van het balbezit, al bleven echt grote kansen lange tijd uit. ZAC probeerde in de omschakeling - vooral via de rappe buitenspelers - gevaarlijk te worden, maar de defensie van Be Quick hield keurig stand. “We hebben niets weggegeven, op de slotfase na”, weet Ruiter, zelf acterend als centrale verdediger. Hij zag dat Seku Kabba uiteindelijk de wedstrijd besliste. De handige aanvaller kopte de bal krachtig binnen, waardoor het verschil definitief werd gemaakt. Zodoende mag Be Quick zich opmaken voor de eindstrijd tegen SVI, terwijl ZAC het moet doen met de strijd om plaats drie tegen Wijthmen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tegelijkertijd met deze halve finale speelden Berkum en HTC de eerste tussenronde. Berkum was met 2-6 veel te sterk voor HTC en mag zodoende aankomende vrijdag (18.30 uur) aantreden in de strijd om plaats vijf. Daarin treft het WVF. HTC sluit het toernooi af met een wedstrijd om plaats zeven tegen Zwolsche Boys. Ook dat duel begint om 18.30 uur.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, HTC, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws