BB-lopers sterk op marathon Amsterdam

| 18-10-2010

Zes BB-lopers van PEC 1910 - Rietje Klappe, Borre de Gier, Hanno Treep, Juda Vecht, IJsbrand Reijneveld en Peter Ligthart - hebben zondag samen met nog eens 31.000 enthousiaste hardlopers meegedaan aan de marathon van Amsterdam. In de hoofdstad waren de omstandigheden perfect. Een graad of tien, windkracht 2, een stralend zonnetje en heel veel sfeer en publiek gaven de hardlopers vleugels.

Van de Zwolse BB-lopers leverde Borre de Gier de opvallendste prestatie. Hij kwam samen met zijn trainingsmaatje Hanno Treep over de finish na 3 uur, 6 minuten en 18 seconden! Borre verbeterde zijn oude record uit 2007 met maar liefst 41 minuten! Hanno verbeterde zijn beste tijd uit 2007 met bijna vier minuten. In de slotkilometers passeerden ze Peter Ligthart, die voortvarend van start was gegaan. Maar na krampverschijnselen zag hij zijn doel om onder de drie uur te lopen in rook op gaan. “Ik heb de eerste helft van de race te weinig gedronken en dat heeft me opgebroken.” Ondanks de tegenslag liep Peter wel een pr: 3 uur, 7 minuten en 8 seconden.

Juda Vecht ging gecontroleerd van start, maar merkte - zoals verwacht - dat hij nog te weinig kilometers in de benen had en hield het na 33 kilometer voor gezien. Rietje Klappe (3 uur en 44 minuten) en IJsbrand Reijneveld (3 uur en 53 minuten) liepen een vlakke race. Rietje bleef met haar tijd net een minuut boven haar beste tijd uit 2007. Op de halve marathon hield Gerjos Weelink de eer hoog door zijn persoonlijk record met 2,5 minuut aan te scherpen tot 1 uur, 31 minuten en 57 seconden.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Juda Vecht, Hanno Treep, Rietje Klappe, Borre de Gier, IJsbrand Reijneveld, Peter Ligthart

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws