BB-lopers sneller dan hun eigen schaduw

| 07-04-2013

Onder zeer fraaie omstandigheden is zondagmiddag de twintigste editie van de Ekiden Zwolle gelopen. Het organiserende PEC 1910 had zelfs voor prachtig weer en niet te veel wind gezorgd. Aan de start kwamen maar liefst 203 teams, om te strijden voor de prijzen. Maar er stond geen maat op de Zwolse BB-lopers. Zowel het eerste herenteam als het damesteam van de BB-lopers zette de concurrentie uiteindelijk op forse afstand.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het sterkste herenteam van de BB-lopers ging als grote favoriet van start en maakte die favorietenrol meer dan waar. Het zeskoppige team had slechts 2 uur, 21 minuten en 57 seconden nodig voor de marathon in estafettevorm. Mark Hakbijl zette de toon door met 16:50 een persoonlijk record op deze afstand (5 kilometer) te noteren. Falco Olivier nam het estafettelint over en na zijn 34:38 (10 kilometer) lag het Zwolse team op de tweede plaats. Vervolgens raffelde Joep Emmen zijn 5 kilometer af in 16:31, de snelste 5 kilometer van de dag, waarmee de koppositie werd ingenomen. Arne Mulder bouwde met 32:32 de voorsprong ruim uit op een vermoeide Tonnie Stouten van het team Follow the leader. Gerben van Vilsteren, net hersteld van een blessure, zette een prima 17:03 op de klokken. En na de afsluitende 7,2 kilometer van slotloper Erik Slomp (24:23) was de winst een feit.

In het wedstrijdveld van de vrouwen nam Myrna Vonkerman als eerste loopster van de BB-lopers meteen de kop en haar voorsprong werd vervolgens gestaag uitgebouwd. Het Zwolse team PEC First Ladies had geen antwoord op het geweld van de damesploeg van de BB-lopers. Na Myrna Vonkerman liep Tess Boekema (41:03) zelfs een PR op de 10 kilometer. En later op de dag scherpte Saskia Berris (21:30) haar snelste tijd over 5 kilometer aan. Rietje Klappe, Lieve Tollet en Karina Willems maakten het oppermachtige team compleet. Laatstgenoemde liet de klok uiteindelijk stil staan op 2:55:50.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle, BB-lopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws