BB-lopers scherpen PR aan in Utrecht

| 26-09-2011

De zes BB-lopers die zondag hebben meegedaan aan de tien kilometer Singelloop door het centrum van Utrecht hebben weer enkele prima resultaten geboekt. Zo waren er onder meer persoonlijke records voor Lieve Tollet en Arne Mulder. Roelof Rekker liep een nieuw PR op de marathon van Berlijn. Roeloef was ruim vier minuten sneller dan zijn oude tijd en finishte in een tijd van 3 uur en 40 minuten.

In Utrecht klokte Lieve Tollet op de tien kilometer een tijd van 39 minuten en 31 seconden. Hiermee was ze achttien seconden sneller dan haar PR. Toch had Lieve het in het tweede deel van haar race erg moeilijk. “Het ging de eerste vijf kilometer precies volgens verwachting. Alles ging vanzelf”, aldus Tollet. “Vanaf de zesde tot en met de negende kilometer was het wel echt afzien, maar in de slotkilometer kon ik de knop omzetten en nog versnellen.”

Ook Arne Mulder kwam tot een snelle tijd. Hij wilde proberen om onder de 35 minuten te blijven en dat lukte vrij eenvoudig gezien de tijd van 34.12. Mulder was ruim een minuut sneller dan zijn tijd van vorige week in Hattem. Toen liep hij de tien kilometer in een tijd van 35 minuten en 28 seconden. “Alles klopte. De voorbereidingen gingen prima en het gevoel was ook goed. Ik had gehoopt op een tijd onder de 35 minuten, maar dit had ik nog niet verwacht.”

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Arne Mulder, Lieve Tollet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws