BB-lopers richten eigen loopvereniging op

| 20-10-2010

De BB-lopers hebben in samenwerking met FitPlaza en Run2Day een eigen vereniging opgericht. Dit wil zeggen dat de ruim dertig hardlopers niet langer onder de vlag van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 zullen lopen. Met de nieuw opgerichte vereniging denken de BB-lopers, die trainen volgens de zogenaamde ‘souplesse plus-methode’, dat ze zichzelf beter kunnen profileren.

“Aangezien de ‘souplesse plus-methode’ haaks staat op de door traditionele verenigingen en loopgroepen gedoceerde trainingsmethode, was voor ons het opzetten van een zelfstandige wegatletiekvereniging een logische stap”, vertelt Borre de Gier, voorzitter van de vereniging BB-lopers (vernoemd naar trainer Berthold Berger). Door het vertrek bij PEC 1910 verwachten de BB-lopers zich als souplesselopers beter te kunnen profileren, waardoor ook andere hardlopers zich sneller aansluiten. “Met onze vereniging bieden wij wedstrijdlopers de mogelijkheid om slimmer te trainen, zodat zij in wedstrijden beter presteren”, aldus De Gier.

© Annet van Raalten

Berthold Berger, die zo’n drie jaar terug begon met de speciale loopgroep binnen PEC 1910, vertelt over de ‘souplesse plus-methode’. “De essentie van deze methode is dat de intervallen over het algemeen op een lager tempo worden gelopen dan bij andere methodes. De lange langzame duurlopen worden achterwege gelaten. Door structureel soepel te trainen rond het wedstrijdtempo bouwt een atleet aan de conditie zonder te vermoeid te raken. Hierdoor blijft er heel veel energie over voor de wedstrijden.”

Volgens voorzitter Borre de Gier branden veel atleten zichzelf af door te hard te trainen. “Dat de methode ook echt werkt is de afgelopen drie jaar wel gebleken. Bijna alle lopers uit onze loopgroep verbeterden hun persoonlijke records met minuten op afstanden van vijf kilometer tot en met de marathon. En dat terwijl ze minder hard trainden.” Voor meer informatie over de nieuwe vereniging zie www.bblopers.nl.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Berthold Berger, Borre de Gier

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws