BB-lopers op koers voor Halve Marathon

| 16-05-2015

Met nog vier weken te gaan tot de Scania Zwolse Halve Marathon is de vorm van de BB-lopers groeiende. Vrijdagavond trok een grote delegatie BB-lopers naar Raalte voor de Vital Centre 10 Mijl van Raalte en ging daar met een groot aantal prijzen aan de haal. Op de hoofdafstand zegevierden Hellen de Vries en Berthold Berger. En daarnaast schreven Tess Boekema en Erik Driesen de 10 kilometer op hun naam.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Onder goede weersomstandigheden verbeterde Hellen de Vries op de 10 Engelse mijlen bij de vrouwen het parcoursrecord in Raalte tot 1 uur, 2 minuten en 44 seconden. Daarmee bleef zij de concurrentie ruim voor. Clubgenote Lieve Tollet finishte als tweede in 1:05:53. Op diezelfde afstand ging de winst bij de heren naar coach Berthold Berger. De Zwollenaar liep een vlakke race en ontspannen naar een tijd van 56 minuten en 22 seconden. BB-loper Erik Driesen verbeterde vrijdagavond het parcoursrecord op de 10 kilometer. Met een tijd van 32 minuten en 45 seconden stond er geen maat op hem. Erik Slomp finishte als tweede in 33:28, voor Leon Kiekebosch (37:10). Verder kwam ook Henk Smalbrugge in actie op de 10 kilometer in Raalte. Na lange afwezigheid liep hij zijn eerste wedstrijd en finishte in 34:09, kort voor clubgenoot Arjen Driesen (34:22). Smalbrugge en Driesen werden daarmee eerste en tweede in de categorie 40+.

Bij de vrouwen was Tess Boekema duidelijk de snelste op de 10 kilometer. Zij won in een tijd van 38 minuten en 20 seconden. Gerja Zielman finishte als tweede in 41:28. In de categorie 40+ zegevierde Anja Esveldt in 42:28. Zij liet daarmee zien dat zij aardig is hersteld van de marathon van Rotterdam. Clubgenote Carla Boekema finishte in dezelfde categorie keurig op de derde plaats. Tot slot liep Wilmke Boersma op de 5 kilometer nog naar een vierde plaats. Zij bleef onder de 20 minuten en finishte na 19 minuten en 58 seconden.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hardlopen, Tess Boekema, Wilmke Boersma, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Berthold Berger, Henk Smalbrugge, Lieve Tollet, Erik Slomp, Anja Esveldt, Erik Driesen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws