BB-lopers houdt clinic voor Halve Marathon

| 12-02-2016

Hardloopvereniging BB-lopers komt ter voorbereiding op de zestiende Scania Zwolse Halve Marathon met een clinic voor gevorderde deelnemers. De vorige vier jaar konden hardlopers al bij de vereniging terecht en ook dit jaar heeft BB-lopers een mooi programma opgesteld. “De clinic is een beproefd recept geworden voor gezelligheid en mooie persoonlijke records”, vertelt Juda Vecht.

© Annet van Raalten

De Zwolse vereniging richt zich ook dit jaar weer voornamelijk op de gevorderde lopers, die graag hun persoonlijk beste tijd willen verbeteren. Gedurende dertien weken krijgen de deelnemers een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarin er ruimte is voor trainingen en testwedstrijden. “Wij verwachten dat de deelnemers in staat zijn om 10 kilometer onder de 46 minuten af te leggen. Daarnaast is het de bedoeling dat je drie keer in de week traint en de agenda het toelaat om op dinsdag met ons mee te trainen.” De trainingen staan onder leiding van BB-trainer Berthold Berger en hij krijgt daarbij ondersteuning van andere opgeleide trainers.

“Met onze manier van trainer kun je ontdekken wat hardlopen echt in kan houden. De afgelopen jaren hebben vrijwel alle deelnemers een persoonlijk record neergezet. We hebben dan ook een reputatie hoog te houden”, zegt trainer Berger. Op donderdagavond 25 februari organiseert BB-lopers een informatieavond, die om 20.30 uur start in het clubhuis van Hockey Club Zwolle. Kosten voor de clinic bedragen 70 euro en de eerste training staat gepland voor dinsdag 8 maart. Voor meer informatie zie www.bblopers.nl/clinic.

Hardlopen, BB-lopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws