BB-lopers domineren Craft Ekiden Zwolle

| 25-03-2018

De 25ste editie van de Craft Ekiden Zwolle is zondagmiddag een feestje van de BB-lopers geworden. De atleten van coach Berthold Berger wonnen de strijd bij de heren, bij de dames en daarnaast legde een team beslag op het Nederlands record in de categorie 35+. Mark Hakbijl, Falco Olivier, Dick van Os, Joep Emmen, Retse van de Berg en Maarten Nieuwenhuis waren verantwoordelijk voor dat nationale record.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het oude record stond met 2 uur, 25 minuten en 40 seconden op naam van Rotterdam Atletiek en daar doken de 35-plussers van de BB-lopers ruim onder. De Zwollenaren noteerden tijdens de Ekiden Zwolle een eindtijd van 2:25:01 en daarmee ging de tijd van Rotterdam uit de boeken. Dat resultaat was echter niet voldoende voor de eindzege, want het eerste team van BB-lopers was nog sneller. Gerben van Vilsteren, Herman van der Wal, Remco Akse, Jan Pullen, Erik Slomp en Willard Bredewold liepen een tijd van 2:23:41 en zij waren daarmee verreweg het snelste. De derde tijd was voor De Grunners (2:29:58), terwijl het eerste team van PEC 1910 haar winst van vorig jaar geen vervolg kon geven. Met 2:30:20 eindigde die ploeg als vierde.

Bij de dames ging de overwinning eveneens naar de blauwe brigade van de BB-lopers. Miranda Reijnders, Lieve Tollet, Krista van Os, Marlies van Leusen-Groenewold, Tess Boekema en Gerja Zielman liepen de marathonestafette in 2 uur, 51 minuten en 14 seconden en daarmee waren ze ruim sneller dan de concurrenten van PEC. Die ploeg kwam na 3 uur, 9 minuten en 7 seconden over de streep, terwijl nummer drie Vitalis Groningen er nog dik vijf minuten langer over deed. Zij finishten in een tijd van 3:14:36. De businessrun werd gewonnen door een team van Windesheim en het team 'El Nosso' kwam als snelste recreantenploeg over de meet.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle, BB-lopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Deel deze pagina: