BB-loper Jeroen Bonhof wint in Raalte

| 15-05-2011

Bij de Vital Centre Halve Marathon van Raalte heeft BB-loper Jeroen Bonhof zaterdag de 10 kilometer op zijn naam geschreven. Hij liep ontspannen naar de winst in 35 minuten en 56 seconden. Clubgenoot Reinier Reijneveld, hard in training voor de Zwolse Halve Marathon, finishte in 43.17. En BB-loper IJsbrand Reijneveld liep een degelijke race: 46.40.

Op de 5 kilometer snelde Stef Riemens naar de tweede plaats. Mede door een erg snelle start kwam hij uit op 18 minuten en 29 seconden, waarmee hij zijn PR met één seconde verbeterde. BB-loper Peter Gils liep beheerst naar 19.33. Zijn dochter Iris Gils zegevierde bij de kidsrun. Arjo Spans werkte in Raalte (na een rugblessure) aan zijn snelheid en liep door de wind naar 20.06, goed voor de derde plaats bij de masters 40+. En Patricia Seinen liep, ondanks het opnieuw moeten veteren van een schoen, naar een keurige 22.40 op de 5 kilometer.

De BB-lopers die uitkwamen op het hoofdonderdeel, de halve marathon, kregen te maken met flink wat wind. Desondanks werden er mooie tijden neergezet. Henry Visscher liep een prachtig persoonlijk record: 1:20.57. Goed voor een podiumplek. Borre de Gier kwam uit op 1:25.46. “Ik heb zestien van de 21 kilometer alleen gelopen en dat was niet makkelijk met de wind. Niettemin ben ik wel tevreden met deze tijd”, aldus Borre. Juda Vecht tot slot liep een goede wedstrijd. Hij finishte blij in 1:27.20 en verbeterde daarmee zijn snelste tijd, die al veertien jaar in de boeken stond.

In Zwiggelte liep BB-loper Wilco Voulon de halve marathon op de Midden Drenthe Loop en verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst zes minuten tot 1:38.14.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Juda Vecht, Peter Gils, Borre de Gier, IJsbrand Reijneveld, Reinier Reijneveld, Wilco Voulon, Jeroen Bonhof, Henry Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws