BAZ U20 overtuigend naar bekerwinst

| 27-03-2016

Het U20-team van CSE-Basketball Academy Zwolle (BAZ) heeft zondagavond beslag weten te leggen op de nationale beker. De ploeg van de coaches Cyril Weerkamp en Mark van Schutterhoef was in het eigen Landstede Sportcentrum duidelijk een maatje te groot voor SPM Shoeters U20 en zegevierde uiteindelijk overtuigend met 81-63.

© Richard Steur

De Zwolse basketballers begonnen nog wat gespannen aan de bekerfinale, maar nadat Keime Helfrich zijn ploeg op voorsprong had gezet was de beer los. Binnen no-time stond BAZ U20 met 16-3 voor. De uitblinkers Freek Vos en Jasper Fokker lieten zich dubbel en dwars gelden. Namens de opponent uit Den Bosch kon alleen Irfan Ramovic zo nu en dan wat terug doen. Aan het einde van het eerste kwart stond er een 22-12 tussenstand op de borden. Via scores van Amer Banoa kwam SPM Shoeters in de beginfase van het tweede kwart nog wel iets dichterbij, maar daarna gaf de thuisploeg vol gas. Er volgde een 11-0 run. Freek Vos bediende zijn medespelers uitstekend en Alex van Braam en Keime Helfrich (tweemaal) bedankten met scores, waardoor de Zwollenaren gingen rusten met een riante 42-26 voorsprong.

Ietwat te laconiek opende BAZ U20 het derde kwart. Via 0-6 werd het 42-32, maar verder lieten de Zwollenaren het niet komen. Jaouad Darib pakte een driepunter en inspireerde daarmee Jasper Fokker, die in het derde kwart tekende voor onder meer twee drietjes. De Bosschenaren bleven het antwoord schuldig en zagen Freek Vos met een spectaculaire dunk de show stelen. Wouter Steur besloot het kwart met drie puntgave vrijeworpen, waarmee de tussenstand 67-44 werd. In de laatste tien minuten was er van een wedstrijd geen sprake meer. Aanvoerder Freek Vos schoot nog wel een paar ballen van afstand door de ring (81-63), om na afloop vol trots de beker in ontvangst te nemen. Dit tot grote vreugde van zijn ploeggenoten.

Basketbal, Landstede Sportcentrum, Basketball Academy Zwolle, Jaouad Darib, Keime Helfrich, Freek Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws