BAZ U18 wil na de beker ook de landstitel

| 15-05-2014

BAZ U18, oftewel het team onder 18 jaar van de Basketball Academy Zwolle, staat aan de vooravond van opnieuw een grote finale. De ploeg van coach Cyril Weerkamp wist eerder dit seizoen al de nationale beker te winnen en daar kan zondag het landskampioenschap aan worden toegevoegd. BAZ U18 neemt het zondag om 14.30 uur in het eigen Landstede Sportcentrum op tegen SPM Shoeters U18 uit Den Bosch.

“Wij hebben dit jaar een zeer talentvolle ploeg, die bestaat uit voornamelijk eerstejaars spelers. Het is dus ook nog eens een jong team, maar desondanks hebben wij het gehele seizoen bovenin de competitie meegedraaid. Eigenlijk hadden wij in de reguliere competitie alleen wat te duchten van Utrecht en Amsterdam, maar ook van die teams hebben wij alles gewonnen”, vertelt coach Cyril Weerkamp, die zijn ploeg in de halve finale overtuigend zag winnen van Weert. “Het uitduel wonnen wij met twintig punten verschil, dus was de uitgangspositie voor de return heel goed. En na een gelijk opgaande eerste helft hebben wij het in eigen huis prima afgemaakt.” Via 64-84 (uit) en 71-57 (thuis) werd de finale bereikt. En in die finale (één duel) staat zondag het landskampioenschap op het spel.

“Ik ben heel benieuwd. Het wordt ongetwijfeld heel spannend. In de eerste ronde van het bekertoernooi hebben wij ook tegen ze gespeeld en met drie punten verschil gewonnen. Nu zijn we echter geruime tijd verder. Ik weet wat mijn ploeg kan, maar ik weet niet welke stappen Den Bosch heeft gemaakt”, aldus Weerkamp, die in de finale niet kan beschikken over de sterkhouders Alex van Braam en Boris Egelie. “Alex is al geruime tijd aan zijn knie geblesseerd en in de laatste competitiewedstrijd is ook Boris uitgevallen.” Desondanks heeft de coach vertrouwen in een goede afloop. “Natuurlijk is het een voordeel dat we thuis spelen. Die jongens kennen de omgeving, dus dat voelt vertrouwd. En wellicht kan het Zwolse publiek ons het laatste zetje in de juiste richting geven.”

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws