BAZ U18 oppermachtig naar bekerwinst

| 29-03-2015

Het U18-team van de Basketball Academy Zwolle (BAZ) heeft zondagavond beslag weten te leggen op de nationale beker. De ploeg van trainer Arno Bunnig had het in het eigen Landstede Sportcentrum geen moment lastig met BC Rotterdam U18, dat uiteindelijk met 87-52 over de knie werd gelegd.

Het Landstede Sportcentrum was zondag het decor voor drie nationale bekerfinales. Het hoofdgerecht betrof de eindstrijd tussen de hoofdmachten van Donar en SPM Shoeters, die na een spannende strijd werd gewonnen door eerstgenoemde. De Groningers waren uiteindelijk met 70-78 te sterk. Direct na deze finale was het vanaf 18.30 uur de beurt aan de Zwolse talenten van BAZ U18. In de reguliere competitie doen de jonge basketballers het prima en in dat verband wist BAZ al tweemaal te winnen van Rotterdam. Ook in bekerverband kwam de Zwolse formatie tot goede prestaties en zodoende mocht het in het eigen Theater van de Sport de finale spelen.

Net als in de competitie hadden de Zwollenaren ook in de bekerfinale geen enkel probleem met de Rotterdamse leeftijdsgenoten. In de beginfase van het duel liep BAZ al rap uit naar een ruime voorsprong en dat resulteerde na het eerste kwart in een 20-11 voorsprong. In het tweede kwart lieten de Zwollenaren de nodige vrije worpen onbenut en mede daardoor kwam Rotterdam weer enigszins terug in de wedstrijd. Bij rust had BAZ nog een voorsprong van zes punten, maar na de rust werd de marge snel weer uitgebouwd. Aan het einde van het derde kwart was het 56-45 en na de volle veertig minuten mocht BAZ U18 de beker omhoog houden. Het won met 87-52 en bemachtigde daarmee de eerste hoofdprijs van het seizoen.

Basketbal, Landstede Sportcentrum, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws