Basketbalvrouwen ZAC kansloos onderuit

| 06-03-2012

De vrouwen van ZAC Basketbal hebben afgelopen zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen koploper Batouwe. Door blessures en wintersport kon de ploeg van trainer Jan Verhoeff maar met zeven spelers afreizen naar Bemmel. Na een moeilijke wedstrijd, waarin de koploper duidelijk beter was, keerde de ploeg met een 75-55 nederlaag weer terug naar Zwolle.

In het eerste kwart kon de vrouwenploeg nog goed meekomen met de koploper, maar uiteindelijk keek ZAC toch tegen een 18-15 achterstand aan. “In het begin van de eerste periode konden we nog prima mee, maar daarna lieten we het lopen. Door goed te verdedigen kwamen we in korte tijd echter nog wel weer terug in de wedstrijd”, zegt trainer Verhoeff. Het tweede kwart maakte vervolgens het verschil. ZAC liet zich de kaas van het brood eten en schakelde niet goed genoeg om, waardoor de Zwolse ploeg in de rust tegen een 42-23 achterstand aan keek. “Aanvallend hadden wij een probleem. We kwamen wel vrij in de aanval, maar we scoorden niet”, vertelt de basketbaltrainer.

Met enorm veel goede bedoelingen kwamen de basketballers uit de kleedkamer, maar al deze bedoelingen waren na twee minuten teniet gedaan. In die twee minuten kreeg ZAC tien punten tegen, waardoor een afstraffing voor de Zwolse ploeg aanstaande leek. Na het derde kwart keek ZAC tegen een 66-35 achterstand aan, maar in de vierde periode herpakte het team zich op mooie wijze. De achterstand werd niet meer omgebogen, maar de vrouwen kwamen nog wel terug tot 75-55. “In het laatste kwart herpakten we ons goed en begonnen we eindelijk te basketballen. Dat leverde een aantal mooie scores op”, aldus Verhoeff.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws