Basketbaltalenten klaar voor bekerfinale

| 25-03-2015

“Jeugdbasketbal is onbevangen en dat maakt het zo mooi. Alle spelers gaan er vol op.” Dit zegt Arno Bunnig, trainer van het U18-team van Basketball Academy Zwolle (BAZ). Zijn jongens spelen zondag in het Landstede Sportcentrum de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van Rotterdam. “In eigen huis, dat geeft natuurlijk altijd iets extra’s”, weet de trainer.

© Richard Steur

Het U18-team van de Basketball Academy Zwolle behoort tot de top van Nederland. In de competitie is de ploeg koploper en titelfavoriet nummer één. Daarnaast heeft de Zwolse basketbalformatie ook de bekerfinale gehaald. BAZ beschikt over een gros aan talenten, afkomstig uit Zwolle en omstreken. “Dit team stroomt over van kwaliteiten”, vertelt Bunnig. “De kracht van de ploeg is dat we heel erg allround zijn. We hebben fysiek sterke jongens, waardoor we goed kunnen verdedigen. Maar daarnaast hebben we ook spelers die driepunters kunnen maken en de basket aanvallen. Deze jongens zijn afkomstig uit Zwolle, maar onder andere ook uit Wijchen en zelfs uit Weert.”

De mengelmoes aan talenten treedt zondag aan in de bekerfinale, die wordt gespeeld in het Theater van de Sport. Om 15.30 uur is de grote mannenfinale tussen SMP Shoeters en Donar, waarna het om 18.30 uur de beurt is aan de jongens van BAZ. Zij treffen de leeftijdsgenoten uit Rotterdam, die in de reguliere competitie al tweemaal werden verslagen. “Maar dat zegt mij helemaal niets, want de beker is altijd anders. Je hoeft maar één keer te winnen en dan heb je een prijs. Die gedachte maakt ook bij Rotterdam iets extra’s los”, weet coach Bunnig, die dan ook hoopt dat zijn ploeg mee kan gaan in de strijd. “We moeten vol gaan en geen moment verslappen. Het scheelt wel dat we twaalf gelijkwaardige, goede spelers kunnen gebruiken.”

De voormalig speler van Landstede Basketbal verwacht zondag een waar bekerspektakel. “Daar ga ik wel vanuit ja. Er wordt bij de jeugd nog onbevangen gespeeld. Ik denk dat het publiek een heel spannend duel voorgeschoteld krijgt, boordevol strijd, inzet en passie. Deze twee ploegen behoren tot de besten in de competitie, dus ook qua niveau kan het leuk worden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Basketbal, Landstede Sportcentrum, Arno Bunnig, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws