Basketbalsters ZAC boeken ruime winst

| 30-01-2012

De basketbaldames van ZAC hebben zaterdagavond ruim weten te winnen van hekkensluiter Arnhem Eagles. De ploeg van trainer Jan Verhoeff had het door matig spel even lastig met de bezoekers, maar won met 70-46 uiteindelijk ruim van de Arnhemse dames. Marlies Verhoeff was de meest scorende speelster van de Zwollenaren, zij scoorde twintig van de zeventig punten.

ZAC opende zaterdagavond direct al de score, maar had even moeite om met de tactiek van de tegenstander om te gaan. De hekkensluiter kwam naar Zwolle om vooral te verdedigen en daar hadden de Zwolse vrouwen het heel even lastig mee. Een omzetting in de aanval leidde tot wat meer ruimte, waardoor ZAC langzaam een voorsprong op kon bouwen. Na het eerste kwart stond ZAC met 15-7 voor, waarna in het tweede kwart deze voorsprong nog verder werd vergroot. Ondanks matig spel en niet scherp verdedigen van de Zwollenaren was het verschil bij rust uiteindelijk twaalf punten: 37-25.

In het tweede deel van de wedstrijd was ZAC het even kwijt. De ploeg begon slap, waardoor de Arnhemers terug konden komen tot vijf punten en uiteindelijk zelfs het derde kwart wisten te winnen. ZAC stelde in het vierde en laatste kwart orde op zaken door beter te verdedigen en scherper af te ronden. De ploeg uit Arnhem kon in dat vierde kwart maar zes veldpunten maken, tegenover een groot aantal Zwolse punten, waardoor er na het laatste fluitsignaal een eindstand van 70-46 op het scorebord stond. “We waren niet echt tevreden met elkaar over het vertoonde spel. Het liep af en toe moeizaam, maar we vergeten dat we zeventig punten hebben gemaakt. Tegen een zoneverdediging is dat ook wel eens minder geweest”, zegt een gematigd tevreden Jan Verhoeff.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws