Basketbalsters ZAC boeken eerste zege

| 03-10-2011

De basketbalsters van ZAC hebben de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse in winst omgezet. Trajanum uit Nijmegen werd in een spannende en gelijkopgaande partij met 43-38 opzij gezet. In het duel kwam het vooral aan op strijd en inzet.

In het eerste kwart bleek al wel dat beide ploegen moeite hadden met het vinden van het netje. Verdedigend stond het wel goed, waardoor de stand na één kwart slechts 6-4 was in het voordeel van ZAC. Veel beter werd het voor de rust niet. Er brak zelfs een periode van vijf minuten aan waarin de Zwolse vrouwen niet eens konden scoren. Een geluk bij ongeluk was dat ook de Nijmeegse opponent moeilijk tot scoren kwam, waardoor ZAC zelfs met een 14-12 voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam de wedstrijd wat meer los. Trajanum werd sterker, kwam aanvallend beter tot haar recht en nam zelfs een 14-18 voorsprong. Vanaf dat moment speelde ZAC alle schroom van zich af, begon de ploeg van Jan Verhoeff intercepties te pakken en werd er zelfs een voorsprong opgebouwd. Een 30-23 voorsprong werd bij het begin van het vierde kwart echter verspeeld, doordat er veel vrije worpen werden gemist. Uiteindelijk rechtte ZAC nog eenmaal de rug, waardoor een 32-34 achterstand werd omgebogen in een 43-38 zege. Pleuni de Boer was met tien punten de belangrijkste puntenmachine aan Zwolse kant.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws