Basketballers zonder problemen naar winst

| 11-02-2012

Landstede Basketbal heeft zaterdag een prima uitoverwinning op Lasaulec Aris geboekt. Een zege die uiteindelijk net zo verdiend als belangrijk was. De Zwolse eredivisionist was behoudens het derde kwart een klasse beter dan haar directe concurrent uit Leeuwarden en won afgetekend met 56-89. De tiende overwinning van het seizoen. “Meer dan dertig punten verschil, dus dat spreekt volgens mij wel voor zich”, zegt forward Arno Bunnig, goed voor zes punten. “Als collectief hebben we goed gespeeld.”

De basketballers uit Zwolle begonnen het uitduel ontzettend sterk en pakten direct al in het eerste kwart een ruime voorsprong van tien punten: 14-24. Dat bleek uiteindelijk de basis voor de ruime overwinning. In het tweede kwart wist de Zwolse ploeg haar voorsprong uit te bouwen naar zeventien punten (31-48) en daarmee leek het duel gedaan. Zonder dat het echt spannend werd kon Aris in het derde kwart bijblijven, maar in het vierde kwart beslisten de bezoekers het duel definitief. Landstede kende geen genade, speelde vol op de aanval en kwam zo tot een ruime zege.

De overwinning kwam Landstede zaterdagavond toe door zelf vanuit een strak georganiseerde defensie te spelen, al liet Lasaulec Aris ook weinig zien. “Wij hadden het vooraf wat zwaarder verwacht”, vertelt Bunnig. “De basis voor de zege lag vanavond echt in de verdediging. We konden hen goed afstoppen en hebben weinig weggegeven. Aanvallend gezien liep het bij ons ook lekker. Al met al waren we een stuk agressiever dan zij.” Ook over zijn eigen spel was Bunnig redelijk tevreden. “Het ging wel lekker. Mijn taak ligt vooral in de verdediging en dat ging goed. En ik gooi zelf twee driepunters binnen, dus dat is ook wel lekker.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws