Basketballers Landstede dicht bij Final Four

| 08-02-2012

Landstede Basketbal heeft woensdagavond een grote stap gezet naar de Final Four. In een eenzijdige bekerwedstrijd waren de Zwollenaren in eigen huis, ondanks de afwezigheid van Gerald Robinson en Kareem Maddox, met 82-65 te sterk voor Rotterdam. “We stonden bij rust al met zeventien punten voor, maar dat hadden er ook zomaar dertig kunnen zijn. Jammer genoeg waren we op sommige momenten te slordig”, stelt Landstede-speler Arno Bunnig.

In het eerste kwart werd het verschil, ondanks de twee afwezigen en een nog niet geheel fitte Damon Huffman, al snel gemaakt. Landstede was vanaf het eerste fluitsignaal de betere en liep in het eerste kwart uit naar een 24-16 voorsprong. In het tweede kwart werd Landstede wat slordiger, maar breidde de voorsprong toch uit. “Helaas speelden we op bepaalde momenten wat slordig. Bij rust stonden we met zeventien (46-29) punten voor, terwijl dat ook wel een verschil van dertig punten had kunnen zijn”, aldus Bunnig.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd en liep Landstede in het derde kwart uit naar een voorsprong van twintig punten. In het vierde kwart kwamen de Rotterdammers nog wel terug tot zeventien punten, maar de overwinning voor de Zwolse ploeg kwam geen moment meer in gevaar. “Wij hebben een veel beter team en veel betere spelers dan Rotterdam. Zelfs zonder Gerald en Kareem kunnen wij nog met zo’n verschil winnen”, zegt Bunnig na afloop. De Landstede-speler beseft dat een plek in de Final Four nu binnen handbereik is. “We hebben vanavond een goede stap gezet naar het finaleweekend. Ik ga er niet vanuit dat we in Rotterdam met zeventien punten verschil verliezen.” De return in de kwartfinale van de beker wordt op donderdag 23 februari gespeeld in Rotterdam.

Basketbal, Landstede Basketbal, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws