Basketballers Be Quick winterkampioen

| 18-12-2011

Met slechts acht fitte spelers heeft het vlaggenschip van Be Quick ’28 Basketbal zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Ceres in Emmeloord gewonnen. Met een 61-80 overwinning stelde de ploeg van Sanders Jackson het dikverdiende winterkampioenschap veilig. Die titel telt voor de Zwollenaren echter niet, want de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is gelijk tegen hun grootste concurrent Rebound ’73. Be Quick speelt dit seizoen beter dan ooit, maar leed ook al het nodige puntverlies. En dat moet er na de winterstop uit.

Tegen Ceres kon het gezien de smalle selectie aan Zwolse zijde een lastig potje gaan worden, maar al direct in de beginfase werd het tegendeel bewezen door een 0-5 voorsprong te nemen. De thuisploeg bleef daarna echter aanklampen en mede door enkele knappe scores van Cor Holtrop bleef het verschil na het eerste kwart steken op 11-16. De voorsprong was voor Be Quick echter wat magertjes en de Zwollenaren liepen in het tweede kwart dan ook verder uit naar een riante 21-31 voorsprong. Toch verzwakte de concentratie in de slotfase van de eerste helft en kreeg de Zwolse ploeg in de buzzer nog een driepunter om haar oren: 25-31.

Na rust was alles koek en ei voor de Zwollenaren. Halverwege de derde periode begon Jorrit Post zich immers ook met het scoren te bemoeien. Hij maakte zeven punten op rij en zorgde daarmee voor een veilige marge (39-60). Het laatste kwart deed er in feite niet zo heel veel meer toe. De Emmeloorders hadden nog wel zin om een paar scores te maken, maar Be Quick wilde de wedstrijd rustig uitspelen. Ahmed Abdel Mahmoud bleek de positieve uitzondering en gaf nog even zijn visitekaartje af tegen zijn oude team. Binnen enkele minuten maakte hij acht punten en tekende daarmee voor het slotakkoord namens de Zwolse formatie.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws