Basketballers Be Quick kloppen Rebound

| 29-01-2012

De basketballers van Be Quick ’28 hebben een eenvoudige overwinning geboekt op het tweede team van Rebound uit Harderwijk. Zonder coach Sanders Jackson op de bank, die met griep thuis zat, zegevierde de Zwolse formatie vrijdagavond in eigen huis met 90-68.

Inval-coach Theo Stel nam de honneurs bij Be Quick waar en zag een eerste helft waarin de thuisploeg niet echt overtuigend speelde. De Zwollenaren zagen de wedstrijd tegen de hekkensluiter vooral als een oefenpotje en experimenteerden dan ook met een nieuw type verdediging. Hierdoor was de stand bij rust 40-40 en moest er in de tweede helft nog wel even aangezet worden. Dat deed Be Quick dan ook, want in het derde kwart werd er een tandje bij geschakeld en snel het verschil gemaakt: 65-47. Het laatste kwart was erg rommelig en slechts nog een formaliteit. Be Quick won dan ook ruim met 90-68 en weet dat het volgende week nog wel beter moet spelen als er aangetreden wordt tegen Ceres in Emmeloord.

De Zwollenaren hebben nu evenveel punten als titelconcurrent Rebound 1 en alles wijst erop dat het zal aankomen op het cruciale duel tussen de twee ploegen op 17 maart. Zeker omdat het onderling resultaat zwaarder weegt dan het doelsaldo in deze competitie. Het gaan dus nog een paar spannende weken worden voor de mannen van Be Quick, maar ze hebben de kans op de titel nog steeds in eigen hand.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws