Basketballers Be Quick eindigen als tweede

| 01-04-2012

De basketballers van Be Quick ’28 hebben de competitie zaterdag afgesloten met een tweede plaats. De Zwollenaren deden lang mee om de titel, maar in de slotfase van de competitie bleek de selectie van negen spelers niet breed genoeg. Het laatste duel in Apeldoorn tegen WSV ging met 63-61 verloren. Desondanks was het een mooi seizoen en kijkt het team al uit naar de start van de nieuwe competitie.

De Zwollenaren begonnen hun laatste wedstrijd van het seizoen niet al te best en keken na enkele minuten al tegen een 11-4 achterstand aan. Echter was het center Mark Uitterdijk die met enkele scores het verschil iets dragelijker maakte naar 16-9. In het tweede kwart kwam het vertrouwde Be Quick-spel weer iets boven drijven. WSV leed veel balverlies en de Zwolse formatie kwam terug tot 31-26. Na rust werd het goede spel van het derde kwart voortgezet en was het met name de Griekse Zwollenaar Vasilis Parasyris die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hierdoor kwam het team van coach Sanders Jackson terug tot 47-46, met nog een kwart te gaan.

In het laatste kwart kwamen de Zwollenaren zelfs nog een keer op voorsprong, maar het lukte niet om WSV het scoren te beletten. Het gat bleef telkens enkele punten en met een stand van 63-61 was er nog twaalf seconden op de klok. Aan forward Jacco Baars de kans om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schotje ketste net uit de basket.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws