Basketballers Be Quick blijven ongeslagen

| 16-10-2011

De basketballers van Be Quick ’28 hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van coach Sanders Jackson won zelf in Harderwijk met 62-96 van Rebound ’73. En aangezien de concurrenten WSV en GS Stars onderuit gingen, is Be Quick nu nog als enige ongeslagen.

Be Quick moest het in Harderwijk stellen zonder enkele vaste krachten, maar kon wel beschikken over de invallers Vincent ten Berge, Michel Blaakmeer en Tom den Hooglander. De Zwollenaren begonnen scherp aan het duel en namen al snel een 2-12 voorsprong. Maar daarna bleef de thuisploeg toch redelijk bij. Het eerste kwart werd met een 12-24 tussenstand afgesloten. In de tweede periode maakte coach Jackson gebruik van de invallers Ten Berge en Den Hooglander. Beide heren vielen goed in, maar op dat moment lieten juist de vaste krachten van Be Quick het afweten. Hierdoor kwamen de Harderwijkers weer dichterbij, tot zelfs 30-34. Gelukkig voor de Zwollenaren werd het verschil vlak voor rust weer iets groter door twee driepunters van de forwards Jorrit Post en Richard Veldman (30-41).

Na rust liep Be Quick eindelijk weg. Er was in die fase een hoofdrol weggelegd voor center Ahmed Mahmoud. Hij was in de tweede helft heer en meester onder het bord en werd met 22 punten dan ook verdiend topscoorder van de avond. Ook forward Marcel Veldink speelde een puike pot basketbal en strooide met assists, alsof het pepernoten waren. Be Quick had zich duidelijk hervonden na een matige eerste helft. In het laatste kwart was Rebound moegestreden en moest het toezien hoe de ploeg uit Zwolle met een 2-17 run bijna de honderd punten haalde. De eindstand werd bepaald door forward Mark Uitterdijk op 62-96.

Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws