Basketbaldames ZAC boeken ruime zege

| 13-02-2012

De basketbaldames van ZAC hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen Uitsmijters uit Almelo ruim weten te winnen. In een wisselvallige wedstrijd van Zwolse kant, wonnen de vrouwen van trainer Jan Verhoeff uiteindelijk met 60-46. “In het vierde kwart ging de knop gelukkig op tijd om en dat leverde een ruime overwinning op”, aldus Verhoeff. Pleuni de Boer was met 23 punten de meest scorende speelster.

De Zwolse basketbalploeg oogde zaterdag vanaf het eerste moment gretig. De niet geheel fitte Lincy Brummelhuis gaf het eerste zetje in de goede richting door direct voor een twee- en driepunter te zorgen. Ondanks het gretige spel en de eerste punten van de Zwollenaren, kon Uitsmijters lang in het spoor blijven van ZAC. De aanvalsopzet was door onnodig vaak balverlies erg slordig, waardoor de Zwolse ploeg de voorsprong niet direct kon vergroten en uiteindelijk het eerste kwart afsloot met een voorsprong van ‘maar’ zes punten(16-10). In het tweede kwart breidde ZAC de score door een tweetal driepunters al snel uit, waardoor de rust bereikt werd met een 29-20 tussenstand.

De Almeloërs waren na de rust een stuk scherper dan ZAC. “Wij moesten al rennen om op tijd uit de kleedkamer te zijn en dat was niet goed voor de concentratie”, zegt Verhoeff. Geklungel in de aanval door de kansen niet af te maken leidde er vervolgens toe dat de bezoekers enigszins terugkwamen in de wedstrijd. Na het derde kwart hadden de Zwolse basketbalsters nog een voorsprong van zes punten, maar in de eerste vier minuten van de vierde periode slonk dit naar drie. Na deze comeback leek de koek bij Uitsmijters echter op. ZAC liep snel weer uit naar een flinke voorsprong. In de slotfase werd er vooral verdedigend goed gespeeld, waardoor er uiteindelijk een 60-46 eindstand op het scorebord stond.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws