Basketbaldames ZAC beginnen jaar goed

| 17-01-2012

De basketbaldames van ZAC hebben de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar weten te winnen. In Nijmegen werd er zaterdagavond door de ploeg van trainer Jan Verhoeff met 53-63 gewonnen van Trajanum. Alleen in de zesde minuut kwamen de Nijmegenaren op voorsprong, maar ZAC kwam vervolgens niet meer in de problemen. “We hebben niet goed gespeeld vandaag. Toch hebben we tegen elkaar gezegd dat het knap was dat we nog wonnen”, zegt trainer Verhoeff.

Vanaf het eerste fluitsignaal was ZAC zaterdagavond de bovenliggende partij. In de eerste minuten misten de Zwollenaren echter wel enkele vrije worpen, waarna Trajanum zelfs op voorsprong kwam. Maar de Zwolse basketbaldames knokten zich terug en namen het initiatief snel weer over, waardoor er na het eerste kwart een voorsprong van 11-16 op het scorebord stond. In het tweede kwart bleef het spel van beide kanten rommelig, maar kon ZAC de voorsprong wel uitbreiden. “Het was niet altijd goed wat we lieten zien. Op het moment dat we negen punten voor stonden maakten we het onszelf moeilijk”, zegt Verhoeff. Bij de rust leidde de ploeg met 25-31.

Na de rust liep de Zwolse ploeg verder uit, waardoor de tegenstander gefrustreerd raakte. Elke beslissing van de scheidsrechter werd aangevochten, met tot gevolg dat twee spelers van Trajanum een technische fout kregen . ZAC ging niet mee in het spel van de tegenstander en wist uit te lopen naar een ruime 37-49 voorsprong. Marlies Verhoeff begon het vierde kwart met een driepunter, waarna de ploeg achterover leek te leunen. De Nijmegenaren kwamen nog terug tot 53-60, maar uiteindelijk liep ZAC weer uit naar een 53-63 eindstand. Verhoeff was na afloop blij met de overwinning. “We hebben niet goed gespeeld. Rommelig en ongeorganiseerd, veel ballen vielen uit onze handen en verdedigend lieten we steken vallen. Toch is het knap dat we wel wisten te winnen.”

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws