Basisonderwijs bijeen in Sportcentrum

| 23-09-2015

Het Landstede Sportcentrum is op woensdag 28 okotober het decor voor het congres ‘Breng Kleuters in Beweging’. SportService Zwolle nodigt in samenwerking met Landstede S&B leerkrachten van groep 1 en 2, coördinatoren en directieleden van het basisonderwijs uit om te sparren over verschillende onderwerpen. “Zo willen we de kwaliteit van het bewegingsonderwijs voor de jongsten verbeteren”, zegt Roger Knoops van SportService.

Het congres wordt op 28 oktober geopend met een plenaire inspiratie-sessie. Chris Hazelebach van KVLO gaat in op hoe je oudere basisschoolkinderen kan inzetten bij de opbouw en begeleiding van kleuteractiviteiten. Vervolgens kunnen de deelnemers drie workshop-rondes volgen. Sprekers zijn onder andere Hans Stroes van Alles in Beweging, Wouter Hoogland van Nijha en Corine Visser van de Calo. Na afloop van deze sessies is er een netwerkborrel om de dag nog eens met elkaar door te spreken. “Tijdens het congres proberen we met een divers aanbod leerkrachten en groepsleid(st)ers van kleuters te stimuleren, te motiveren en te inspireren om op lokaal niveau een kwaliteitsimpuls te geven aan het bewegingsonderwijs”, vertelt Knoops.

Leerkrachten van groep 1 en 2, coördinatoren en/of directieleden die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar r.knoopsno@spmsportservicezwolle.nl. Het congres begint op 28 oktober om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws