Bas van Wijnen tekent contract bij PEC

| 05-05-2017

PEC Zwolle heeft jeugdexponent Bas van Wijnen gecontracteerd. De 19-jarige middenvelder, die al negen jaar in de voetbalacademie van de club actief is, tekent een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Van Wijnen is dit seizoen een vaste waarde bij Jong PEC Zwolle en traint al regelmatig met de eerste selectie mee. “Hier ben ik heel blij mee”, zegt de hoofdpersoon.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van Wijnen is trots om voor de club uit zijn stad uit te komen. “Als geboren en getogen Zwollenaar wil ik niets liever dan van waarde zijn voor mijn club, want dat is PEC Zwolle na al die jaren in de voetbalacademie geworden. Het is mooi dat ik na een jaar in de beloften, nu definitief de stap kan en mag maken naar de eerste selectie. Ik sta dan ook te springen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.” Technisch directeur Gerard Nijkamp is ook blij met het vastleggen van de middenvelder. “Dit contract heeft Bas verdiend en past helemaal in zijn ontwikkeling. Tijdens zijn wedstrijden bij Jong PEC Zwolle, het trainingskamp afgelopen januari en de vele trainingen die hij al meedraait met de eerste selectie, zie je dat Bas het niveau heeft om voor ons van waarde te zijn.”

Nijkamp is tevens blij dat het gelukt is om Van Wijnen uit de handen van andere clubs te houden. “Ik ben dan ook blij dat het gelukt is om hem, ondanks de interesse van enkele andere Eredivisieclubs, voor de komende jaren vast te leggen. De overeenkomst met Bas is tevens een compliment naar de mensen die werkzaam zijn bij onze voetbalacademie. Mooi dat het weer gelukt is om een speler de overstap naar onze eerste selectie te laten maken.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Bas van Wijnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws