Bas van Hooren wint vierde Baan Classic

| 19-05-2018

Bas van Hooren uit Maastricht is vrijdagavond winnaar geworden van de vierde Klaverblad BB-lopers Baan Classic. De atleet van Atletiek Maastricht liep de 5.000 meter op de Lambert Dijkslag atletiekbaan in Heerde in een tijd van 14 minuten en 32 seconden (baanrecord). Daarmee bleef hij nummer twee Ruben Sansom (ook uit Maastricht) elf seconden voor.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bij de vrouwen ging de Groningse Jacelyn Gruppen 16:42 (wedstrijdrecord) met de zege aan de haal. Knap tweede werd BB-loopster Tess Boekema in 16:58. Daarmee verbeterde zij haar PR met liefst 21 seconden. Het deelnemersveld van de Baan Classic bestond uit lopers afkomstig uit een groot deel van Nederland. Van Groningen tot aan Limburg en van Haarlem tot Twente, overal kwamen ze vandaan. Het zorgde niet alleen voor een vol deelnemersveld, maar ook een evenwichtig deelnemersveld.

Het programma bestond uit 6 series van 5 kilometer. De indeling van de series vond plaats aan de hand van persoonlijk snelste tijden, zodat er voor eenieder een optimaal resultaat mogelijk was. Voor de gelegenheid moest er uitgeweken worden naar Heerde, omdat de baan in Zwolle wordt gerenoveerd. Met een goede temperatuur en een windje die langzaam wegzakte werden er heel veel mooie resultaten neergezet. In alle series werden PR’s verbroken en werden de tijden van vorig jaar verbeterd.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het podium bij de heren werd compleet gemaakt door Nick Marsman (14:53). Fabian ten Kate (15:01) en Arne Mulder uit Zwolle (15:06) zetten respectievelijk de vierde en de vijfde tijd op de klokken. Bij de dames was het brons voor Lisanne Gevelaar-Meuleman. Met een tijd van 17 minuten en 1 seconde bleef zij Lesley Smit (17:02) nipt voor. Voor beide een dik PR. Sophie van der Most werd vijfde in 17:09.

Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Arne Mulder, BB-lopers Baan Classic

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws