Bas Tietema: ‘Vele trainen begint te lonen’

| 09-04-2014

Het zijn hoogtijdagen voor de 19-jarige Bas Tietema. De Zwolse wielrenner van de opleidingsploeg van BMC won eind maart de Grote Prijs RWC Ahoy en hij voegde daar afgelopen week ook nog de Ronde van Oploo aan toe. Daarnaast maakt hij deze maand onderdeel uit van de nationale beloftenploeg. “Het gaat lekker de laatste tijd. Het vele trainen begint nu echt te lonen”, zegt Tietema.

In Rotterdam was de eerstejaars belofte op 26 maart de snelste in de Grote Prijs RWC Ahoy, terwijl hij afgelopen zondag de Ronde van Oploo op zijn naam schreef. “Ik had bij BMC een periode zonder wedstrijden, daarom reed ik er een paar in Nederland. Het waren geen UCI-koersen, maar toch had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Het peloton bestond uit prima renners”, stelt de Zwollenaar. Na de overwinningen in Nederland vertrekt hij later deze maand naar Italië. Daar rijdt Tietema een aantal grote koersen. “Dat zijn UCI-koersen en koersen voor beloften. Ik hoop daar mee te doen in de finales en dan zie ik wel wat er uit komt. Natuurlijk wil ik winnen, maar dat is ook afhankelijk van veel factoren.”

Maar voordat de wielrenner naar Italië vertrekt, rijdt hij op zaterdag 19 april eerst nog de ZLM Tour Nations Cup, die dwars door de provincie Zeeland loopt. Hij is door Frank Pennings geselecteerd om deel uit te maken van de nationale beloftenploeg. “Alle grote landen komen dan naar Zeeland. Ieder land stelt een ploeg van zes wielrenners op, die uiteindelijk strijden om de zege”, weet Tietema. De Zwollenaar verwacht een koers met veel waaiers, iets waar Nederlanders over het algemeen goed mee om kunnen gaan. “Ja, vorig jaar won Nederland ook. Hopelijk kunnen we dat evenaren, dan is het voor mij geslaagd.”

Wielrennen, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws