Bas Tietema naar opleidingsploeg BMC

| 15-11-2013

Hanzerenner Bas Tietema rijdt komend wielerseizoen in hetzelfde tenue als de wereldtoppers Cadel Evans, Philippe Gilbert, Thor Hushovd en Tejay van Garderen. De 18-jarige Zwollenaar heeft een 2-jarig contract getekend bij de opleidingsploeg van het Amerikaanse BMC Racing Team. “Ik ben hier heel blij mee. Een mooiere ploeg om voor te rijden kan ik mij op dit moment niet wensen”, stelt een dolgelukkige Tietema.

De talentvolle Zwollenaar boekte dit seizoen, in zijn laatste jaar als junior, maar liefst elf overwinningen en dat is niet onopgemerkt gebleven in de wielerwereld. “Ik wist zelf al een tijdje dat ik naar BMC zou gaan, maar nu is het officieel”, vertelt Bas Tietema, die uit meerdere ploegen kon kiezen. “Ik had al wel wat aanbiedingen op zak, maar nadat ik half september in België de eerste etappe had gewonnen in de Keizer der Juniores werd ik gebeld door Rik Verbrugghe, ploegleider van het BMC-opleidingsteam. Tja, toen was het voor mij niet zo moeilijk meer. Ik houd bovendien van reizen en vind het leuk om meer van de wereld te zien. Dat gaat bij BMC wel lukken, want zij rijden wedstrijden in heel Europa en natuurlijk in Amerika.”

Na Karsten Kroon is Bas Tietema pas de tweede Nederlander die een contract in de wacht heeft gesleept bij het BMC Racing Team. “Dat maakt het wel extra bijzonder. Er zitten eigenlijk alleen maar goede renners bij deze ploeg.” Waarmee de 18-jarige Zwollenaar niet alleen doelt op de wereldtoppers uit de profploeg. “In de opleidingsploeg zitten renners uit met name Zwitserland en Amerika, maar ook bijvoorbeeld de Italiaan Ignazio Moser, zoon van de voormalig wereldkampioen Francesco Moser.” Half december zal Tietema voor het eerst kennis maken met zijn nieuwe ploeggenoten. “Op 15 december begint ons trainingskamp in Spanje, op dezelfde locatie als waar de profploeg traint. Dus het is wel leuk om meteen een kijkje in de keuken te nemen.”

Tietema staat volgend wielerseizoen dus aardig wat vlieguren te wachten. Al zal hij nog regelmatig in Zwolle te vinden zijn. “Het afgelopen seizoen trainde ik ook nog vaak met de Hanzerenners, maar doordat ik uitkwam voor Willebrord Wil Vooruit kon ik internationaal mooie wedstrijden rijden. Door mijn overgang naar BMC mag ik nu zelfs weer wedstrijden uitkomen voor Hanzerenners Zwolle”, aldus Tietema, die tot slot nog graag wil benadrukken dat hij zijn nieuwe avontuur aan heel veel mensen te danken heeft. “Ik kan het niet alleen. Mijn ouders hebben mij bijvoorbeeld altijd gesteund en mij de kans gegeven om te werken aan een wielercarrière. Ook voor hun is dit een mooie beloning. Verder is Benny Brouwer de afgelopen jaren zeer belangrijk voor mij geweest. Hij stond altijd voor mij klaar als er iets was met mijn fiets. Dat soort mensen heb je wel nodig.”

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws