Bas Tietema jaar langer in shirt van BMC

| 13-10-2014

Bas Tietema rijdt ook volgend seizoen in het shirt van BMC. De 19-jarige wielrenner maakte dit jaar voor het eerst deel uit van de opleidingsploeg en zette onder die vlag een aantal aansprekende resultaten neer. Zo werd hij derde in de beloftenrace van Parijs-Roubaix. “Ik ben er natuurlijk hartstikke blij mee, maar een langer verblijf zat er wel aan te komen”, reageert Tietema.

De Zwolse wielrenner kan met een goed gevoel terugkijken op zijn wielerseizoen. Hij won een aantal kleinere wedstrijden en zette in grote beloftenkoersen prima prestaties neer. In Parijs-Roubaix eindigde hij als derde, terwijl ook de ronde van Guadeloupe goed verliep. Daarin reed Tietma in meerdere etappes naar een top tien-klassering. Die prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij de ploegleiding, want de Amerikaans-Zwitserse wielerformatie wou graag langer met hem door. “Het is niet vanzelfsprekend, maar het was voor mij niet echt een verrassing. Al is het krijgen van bevestiging altijd mooi”, laat Tietema weten.

Terwijl de wielrenner gaat genieten van een welverdiende vakantie, blijft BMC bezig met enkele veranderingen. Ploegleider Rik Verbrugghe verkast van de opleidingsploeg naar de profs van IAM en tevens maken enkele BMC-beloften ook de overstap naar het profcircuit. “Dus er gaat wel het één en ander veranderen. Zelf hoop ik op ontwikkeling in de tijdritten, zodat ik ook in die wedstrijden kan winnen. En daarnaast wil ik uitblinken in klassiekers als Parijs-Roubaix en Luik.” Collega-wielrenners maken na de vakantie de overstap naar de profs van BMC en daar ligt uiteindelijk ook het doel van Tietema. “Het is wachten en blijven ontwikkelen. Over een jaar of twee hoop ik dan ook de overstap te maken.”

Wielrennen, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws