Bas Tietema grootste sporttalent Zwolle

| 25-01-2014

Wielrenner Bas Tietema is tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle verkozen tot sporttalent van 2013. De uitverkiezing tot grootste sporttalent van Zwolle kwam voor de 18-jarige wielrenner als een mooie bekroning op het voor hem zo geweldige vorige sportjaar. Tietema kreeg de voorkeur boven atleet Duco Furda en basketballer Lenno Witteveen.

© Annet van Raalten

In het Landstede Sportcentrum werd enthousiast gereageerd op de uitverkiezing van de Zwolse wielrenner. Thomas van der Staak van het CSE reikte de prijs uit aan een dolblije Tietema. “Bedankt allemaal voor deze prachtige prijs. Het is een mooie bekroning op een succesvol seizoen. In het bijzonder wil ik mijn ouders en Hanzerenners Zwolle bedanken, zonder hen was het zeker niet gelukt.”

De 18-jarige Bas Tietema kan terugkijken op een uitstekend sportjaar 2013. De wielrenner boekte in zijn laatste jaar als junior maar liefst elf overwinningen en dat is niet onopgemerkt gebleven in de wielerwereld. Nadat Bas half september in België de eerste etappe had gewonnen in de Keizer der Juniores werd hij gebeld door Rik Verbrugghe, ploegleider van het Amerikaanse BMC-opleidingsteam. Twee maanden later tekende de Zwollenaar een tweejarig contract bij het BMC Racing Team. Na Karsten Kroon is Bas Tietema pas de tweede Nederlander die een contract in de wacht heeft gesleept bij BMC.

© Annet van Raalten
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Bas Tietema, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws