Bas Tietema: ‘Alleen pakjes kunnen beter’

| 11-11-2016

Bas Tietema rijdt aankomend wielerseizoen voor de continentale ploeg An Post-Chainreaction. De Zwolse wielrenner neemt afscheid van het BMC Development Team en tekent bij An Post een contract voor één seizoen. Daarmee komt hij in Ierse dienst. “De pakjes kunnen wel beter, die zijn felgroen. Maar verder ziet alles er heel goed uit, haha. Ik ben blij met deze stap”, zegt Tietema.

De 21-jarige wielrenner besloot pas in oktober te vertrekken bij BMC. Het was een combinatie van wens en moeten. Het contract van Tietema liep af, maar ook wilde hij graag eens in een andere keuken kijken. Via zijn Engelse management kwam hij terecht bij An Post-Chainreaction, een ploeg met een continentale licentie. “Maar wij rijden ook verschillende wedstrijden voor beloften, zoals de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast rijden we wedstrijden als de Ronde van Groot-Brittannië en de Tour of Yorkshire, waar ook veel World Tour-ploegen in actie komen. Die combinatie van wedstrijden spreekt mij enorm aan. En het gesprek met de ploegleider was heel positief.”

Tietema hoopt in Ierse dienst een doorbraak te bewerkstelligen. Het komende jaar wil hij gebruiken om een jaar later een plaats in een World Tour-ploeg te bemachtigen. “Dat wil ik vooral zelf hoor, omdat ik denk dat het dan het juiste moment is”, zegt Tietema, die weet dat het dan broodnodig is om wedstrijden te gaan winnen. “Daarom is het mooi om de wedstrijden voor beloften te rijden, want daarin kun je jezelf onderscheiden. Het ziet er allemaal heel erg positief uit, het is mooi dat het gelukt is om zo snel een nieuwe ploeg te vinden.”

Wielrennen, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws