Bas Hergelink begint NK tegen Tromer

| 25-02-2013

Tafeltennis Zwolle-speler Bas Hergelink is voor de eerste ronde van het NK tafeltennis gekoppeld aan Laurens Tromer. Het talent uit Deventer is met een wildcard toegelaten tot het Nederlands kampioenschap in het Landstede Sportcentrum en neemt het aanstaande zaterdag in zijn eerste partij op tegen de speler van het Rotterdamse FVT.

In de stad waar Hergelink normaal ook zijn sport beoefent begint de tafeltennisser zaterdagmiddag om 14.15 uur aan zijn enkeltoernooi. Naast het heren- en dames enkelspel wordt er in het Landstede Sportcentrum ook gestreden om de Nederlandse kampioenschappen in het dubbelspel en de mix. In de mix speelt Hergelink samen met Alice Barendregt om 10.00 uur in de eerste ronde tegen het duo Rajko Gommers en Britt Eerland. In het herendubbel speelt de talentvolle tafeltennisser samen met clubgenoot Robert Jan van der Heijden om 11.30 uur tegen Wai-Lung Chong en Boris de Vries.

Op zaterdag wordt in de mix het winnende duo al bekend, terwijl het mannentoernooi op zondag pas verder gaat met de kwartfinales. De vrouwenenkel, vrouwendubbel en mannendubbel spelen zaterdag tot en met de halve finales, waarna op zondag de laatste en beslissende partijen worden gespeeld. De als eerste geplaatste Michel de Boer is in het herentoernooi vrijgeloot voor de eerste ronde, terwijl titelverdediger Barry Wijers in de eerste ronde Gerard Bakker jr. tegenkomt. In het vrouwentoernooi heeft de bekende Jiao Li een vrijloting, zij neemt het in de tweede ronde op tegen Melissa Bours of Rianna van Duin.

NK iPong
Naast de reguliere toernooien wordt er in het Landstede Sportcentrum zondag ook voor de tweede keer een NK iPong georganiseerd. De tafel waarop gespeeld wordt is 1 meter lang en 58 centimeter breed, waarbij er geslagen wordt met de bijgeleverde batjes. Vorig jaar was er nog niet veel concurrentie voor geoefende spelers, maar dit jaar verwacht de organisatie een groter aantal deelnemers. “De winnaars hadden het vorig jaar vrij makkelijk, maar dit jaar verwachten we meer drukte. Geoefende spelers maken het toptafeltennissers geregeld al moeilijk op de kleine tafel, een voorspelling is dan ook lastig”, aldus de organisatie. Elke speler kan zich inschrijven voor dit kampioenschap, dit kan via de speciale site of aan de deur. Kosten hiervoor bedragen online 10 euro, aan de deur betaal je 12,50 euro.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Landstede Sportcentrum, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws