Bas Boekema wint Sallands Cross Circuit

| 30-01-2012

Het is Bas Boekema zondag gelukt om in Lemelerveld de eindoverwinning in het Sallands Cross Circuit te grijpen. Bas was na vijf eerdere overwinningen favoriet voor de eindzege, maar moest daarvoor nog wel deelnemen aan de laatste loop in Lemelerveld. Dit deed hij in stijl, want Boekema liep in 36:23 naar een overwinning in zijn categorie. Zijn jongere zus Tess Boekema was in 42:17 de snelste van het deelnemersveld bij de dames.

Bas Boekema had in Lemelerveld niet eens per se hoeven winnen om de eindoverwinning te grijpen. Toch liep de Zwollenaar in een tijd van 36:23 naar een eerste plaats bij de heren tot 39 jaar, wat uiteraard genoeg was voor de eerste plaats in het eindklassement. Hij bleef uiteindelijk Huub Schoorlemmer en Jendo Visser voor. De laatste loop in Lemelerveld kende geen jeugdloop, waardoor Rubin Vos deel moest nemen aan de vijf kilometer. Vos won niet, maar eindigde in 17:30 op een keurige vierde plaats. Op de tien kilometer liep Randall Locht met 41:16 bijna drie minuten van zijn persoonlijk record af. Peter de Boer en Jeroen Driehuis liepen in respectievelijk 39:17 en 40:13 naar een 14de en 23ste plaats.

Eindklassement
Rubin Vos was op de 2,5 kilometer jeugdloop al verzekerd van de eerste plaats in het eindklassement. Zijn broer Simon Vos eindigde op dezelfde afstand uiteindelijk als vierde. Op de tien kilometer bij de heren tot 39 jaar eindigde Jeroen Driehuis als zevende en in de klasse vanaf veertig jaar werd Peter de Boer tiende. Bert Kleiboer eindigde op dezelfde afstand als 28ste. In de klasse vanaf vijftig jaar is Antonius Poelman terug te vinden op een keurige vijfde plaats. Tess Boekema was bij de vrouwen al zeker van de eindoverwinning, moeder Carla Boekema eindigde bij de vrouwen vanaf 40 jaar als vijfde.

Atletiek, Hardlopen, Tess Boekema, Rubin Vos, Jeroen Driehuis, Bas Boekema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws