Bas Boekema bijna zeker van eindzege

| 23-01-2012

Bas Boekema heeft de eindoverwinning in het Sallands Cross Circuit bijna binnen. Ook in Mariënheem was de Zwolse hardloper zondag op de langste afstand de snelste, waardoor Boekema nu vijf zeges op zijn naam heeft staan. De Zwollenaar heeft vijf wedstrijden gelopen en moet dus volgende week in Lemelerveld in ieder geval deelnemen om de eindoverwinning veilig te stellen. Zijn zus Tess Boekema was in Mariënheem de snelste bij de dames.

Bas Boekema was in Mariënheem niet de snelste van het hele veld, maar in zijn categorie was de jonge Zwollenaar wel weer de beste. Boekema liep de 10,5 kilometer in 38 minuten en 19 seconden, goed voor een tweede eindtijd in de wedstrijd. Edwin Ophof, lopend in de categorie 40 tot en met 49 jaar, was als enige sneller dan Boekema. De selectiespeler van SVI hoeft bij de laatste loop in Lemelerveld niet eens te winnen om de eindoverwinning veilig te stellen. Deelnemen is wel noodzakelijk, want bij zes gelopen wedstrijden wordt hij pas opgenomen in het eindklassement. Boekema liep er tot dusver vijf.

Rubin Vos en Tess Boekema waren beide weer ongenaakbaar in hun race. Vos liep in Mariënheem zijn race in 6.30, waardoor de Zwollenaar ongeslagen het Sallands Cross Circuit afsloot. Tess Boekema liep in 44.40 naar haar zevende overwinning van het circuit. Simon Vos eindigde op de 2,5 kilometer als vijfde. Op de 10,5 kilometer voor mannen liepen de Zwollenaren Jeroen Driehuis en Peter de Boer gelijk op. Driehuis kwam uiteindelijk drie seconden eerder over de streep dan De Boer. Antonius Poelman en Bert Kleiboer kwamen respectievelijk als 26ste en 73ste over de streep.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, Rubin Vos, Jeroen Driehuis, Bas Boekema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws