Bart Ester hoofdtrainer Zwolsche Boys

| 13-06-2018

Zwolsche Boys heeft in Bart Ester haar nieuwe hoofdtrainer gevonden. De clubman volgt Jan Verheijen op, die kortgeleden plots opstapte. Naast Ester is Lodewijk de Vries, die onlangs zijn spelerscarrière heeft beëindigd, aangesteld als assistent-trainer voor het nieuwe seizoen.

De vereniging sprak na het opstappen van Verheijen met meerdere kandidaten, waaruit Bart Ester de meest geschikte bleek. “Hij kent de club, de spelers en weet wat hij kan verwachten”, verklaart Michiel Kruiswijk namens de technische commissie van Zwolsche Boys. “Bart combineert presteren met gezelligheid en hij heeft de bekwaamheid om spelers individueel en het team beter te maken. Bij andere verenigingen heeft hij goede prestaties neergezet. We zijn dan ook blij dat hij zich aan Zwolsche Boys verbindt als hoofdtrainer.”

De verbintenis beslaat voorlopig de periode van één jaar, maar de intentie is om voor langere tijd met elkaar door te gaan. Ester is een bekend gezicht bij Zwolsche Boys - in verscheidene functies loopt hij al tientallen jaren bij de vereniging rond - en de club is dan ook zeer verheugd dat deze Boys-man aan de slag gaat met het eerste elftal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Te spreken is Michiel Kruiswijk ook over de aanstelling van Lodewijk de Vries als assistent-trainer. “Lodewijk is een jongen die we graag voor onze club behouden. Vanwege zijn lange staat van dienst in het amateurvoetbal, heeft hij een enorm groot netwerk opgebouwd. Daarnaast kan hij door zijn ervaring als speler ook voor een kwaliteitsimpuls op het trainingsveld zorgen en bijvoorbeeld de jongere jongens begeleiden.”

Voetbal, Zwolsche Boys, Bart Ester

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws