Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

| 31-05-2013

Zwolsche Boys heeft - net als Berkum - de grootste moeite om zaterdag tijdens de 33ste editie van het Olde Zakk’n Toernooi een team op de been te krijgen. “We zijn zeker niet op oorlogssterkte”, vertelt Bart Ester, die de afgelopen periode aardig wat telefoontjes heeft moeten plegen om zaterdag voldoende veteranen/oud eerste-elftalspelers van Zwolsche Boys op de velden van CSV ’28 te krijgen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Stiekem hoopt de 45-jarige Ester dat de meeste teams niet op oorlogssterkte naar het Olde Zakk’n Toernooi komen. “In de laatste edities heeft ‘het presteren’ - naar mijn mening - iets teveel de overhand gekregen en dat is ten koste gegaan van de charme van het toernooi.” Volgens de lid van verdienste van Zwolsche Boys is daardoor de oude garde afgehaakt. Uiteraard doen er spelers vanwege fysieke ongemakken niet meer mee, maar gelouterde liefhebbers als Ron van Marle en Rijk van Marle hebben - door het fanatisme van sommige teams - gewoon aangegeven er geen zin meer in te hebben. En dat is natuurlijk wel spijtig”, aldus Bart Ester, die nog altijd betrokken is bij ‘zijn’ club. “Mijn zoon voetbalt momenteel in A1, dus ik ben nog regelmatig op sportpark Jo van Marle te vinden.”

Zelf is Ester (hoofdtrainer van Avereerst) lang niet meer zo fit als voor jaren terug, maar toch trekt hij de voetbalschoenen zaterdag graag weer aan. “Het is gewoon bijzonder leuk en op het veld hobbel ik wel een beetje mee.” Naast Bart Ester trekken ook Freddy Prins, Jan Pot, Jeroen Dammers, Amir Moeni, Henry Landman, Chris Sorries, Hennie Kenkhuis en John Diender het shirt van Zwolsche Boys aan. “Op papier een mooi lijstje met namen, maar ik denk dat we na de poulefase blij zijn als we op het terras zitten.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit

Voetbal, Zwolsche Boys, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws