Bannink speelt op plaats van Achenteh

| 15-09-2011

Na de 3-1 nederlaag van maandag op bezoek bij Helmond Sport krijgt FC Zwolle al vlot de kans om revanche te nemen. Vrijdagavond staat namelijk het thuisduel tegen FC Volendam in de Jupiler League op het programma. De Volendammers gingen net als Zwolle afgelopen weekend onderuit. Cambuur Leeuwarden was afgelopen zondag in Volendam met liefst 1-4 te sterk, waardoor ook de ploeg van trainer Gert Kruys een goed resultaat wil neerzetten.

Verliezen is nooit leuk, maar trainer Art Langeler was vooral verbolgen over de manier waarop in Helmond. Al na tien minuten spelen moest Rochdi Achenteh met twee gele kaarten van het veld, omdat hij zijn emoties na een beslissing van scheidsrechter Bekebrede niet onder controle had. Ook Joey van den Berg en Diederik Boer vielen op dat vlak in negatieve zin op in Helmond. Na een praatsessie hoopt de Zwolse technische staf alle gezichten weer dezelfde kant op te hebben voor het duel met Volendam.

Langeler kan vrijdag dus niet beschikken over de geschorste Achenteh. Ook aanvaller Jeroen Ketting is niet fit, hij viel op de training van donderdag uit met een knieblessure. Christiaan Cicek of Mustafa Saymak zal Ketting vervangen. Verder zijn Norair Mamedov, Gieljan Tissingh en Arne Slot nog niet helemaal fit. Aanvoerder Slot kampt al sinds de voorbereiding met een knieblessure en hoopt binnen twee weken weer bij de groep aan te sluiten. In de opstelling lijkt Alexander Bannink de vervanger te worden van Achenteh. Verder sleutelt Langeler niet aan het elftal. Het duel in Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Van de Graaf.

Vermoedelijke opstelling FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum, Bannink, Olijve, Narsingh, Van den Berg, Cickek/Saymak, Maachi.

Voetbal, FC Zwolle, Arne Slot, Gieljan Tissingh, Rochdi Achenteh, Alexander Bannink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws