Bakker: ‘Ik ben zeker niet pessimistisch’

| 13-09-2018

“Als je bij Staphorst gelijkspeelt, dan kun je wel wat. Ik verwacht dat ze tegen ons ook flink verdedigend gaan spelen, dus het is aan ons om de kansen nu wel af te maken.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Björn Bakker, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Buitenpost. Die ploeg verzamelde tot dusver één punt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum startte de competitie anderhalve week geleden met een zege bij WHC (1-2), maar moest een week later de eerste punten afstaan. De Zwollenaren speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen CSV Apeldoorn, een resultaat waar ze uiteindelijk nog blij mee mochten zijn. Berkum creëerde over de hele wedstrijd verreweg de betere kansen, maar kwam in de tweede helft toch op een 0-1 achterstand. Het hoogst haalbare werd daardoor een gelijkspel en in de slotfase werd de stand ook nog gelijk getrokken. Een fraaie goal van Yannick Kaluzi betekende de 1-1, maar dat was geen resultaat waar de ploeg enthousiast van werd.

Zaterdag wacht voor Berkum een uitduel bij promovendus Buitenpost. Die formatie werd afgelopen seizoen met groot machtsvertoon kampioen van de noordelijke eerste klasse E en speelt daardoor in de hoofdklasse B. In de eerste speelronde moest het nog haar meerdere erkennen in DUNO D (2-5), maar in en tegen Staphorst voetbalde Buitenpost het eerste punt bij elkaar. Het eindigde in 1-1. “Ik ben zeker niet pessimistisch, want we hebben laten zien dat we genoeg kunnen creëren”, zegt Bakker over het duel. De wedstrijd tussen Buitenpost en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pedro Raven.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws