Badmintontopper komt naar de ZBC-hal

| 25-08-2015

Het Zwols Badminton Overleg (ZBO) ontvangt op woensdag 16 september badmintontopper Koen Ridder. Het bezoek van de voormalige nummer één van Nederland is onderdeel van de Week van het Badminton, georganiseerd door de nationale bond. In de ZBC-hal geeft Ridder onder andere een demonstratietraining.

Ridder was jarenlang Nederlands nummer één in het herendubbelspel. Samen met Ruud Bosch werd hij in 2009 Nederlands kampioen dubbelspel. Individueel kwam hij op de Nederlandse ranglijst tot een derde plaats. Op dit moment maakt Ridder deel uit van de BWF Athletes Commission, een organisatie die wereldwijd de badmintonatleten binnen de internationale badmintonfederatie vertegenwoordigd. Ook hij is bezig om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. In de ZBC-hal geeft Ridder op 16 september een demonstratietraining, maar ook speelt hij een wedstrijd.

De komst van Ridder is onderdeel van de Week van het Badminton. De nationale badmintonbond organiseert al jaren aan het begin van het seizoen deze week, bedoeld om de promotie van de badmintonsport een boost te geven. In Zwolle wordt dit gedaan door de gezamenlijke Zwolse badmintonverenigingen, verenigd in het ZBO. Op 16 september is iedereen vanaf 19.00 uur welkom in het Zwols Badminton Centrum, de ZBC-hal. Voor meer informatie zie www.badmintoninzwolle.nl.

ZBC Sporthal, Badminton, Zwols Badminton Overleg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws