Bacuna: 'Zijn goed uit de winterstop gekomen'

| 3 Maanden geleden.

“Wij zijn goed uit de winterstop gekomen en de laatste tijd valt het onze kant op. Urk doet het ook goed, maar hoe lang houden ze dat vol?” Dat vraagt Berkum-spits Johnsen Bacuna zich af, voor wie zaterdag het thuisduel met datzelfde Urk op de planning staat. De Zwolse hoofdklasser won twee keer op rij.

© Rainer Fröhlich

Berkum herstelde zich de afgelopen weken van een tegenvallende eerste seizoenshelft. De ploeg moest vechten om niet in de gevarenzone van de hoofdklasse te belanden, maar de laatste weken kwam daar verandering in. Eerst werd titelkandidaat Staphorst op een 2-0 nederlaag getrakteerd, een week later volgde er een 1-2 zege bij DUNO en zo kan de ploeg weer naar boven kijken. Na zeventien wedstrijden staan de Zwollenaren op een twaalfde plaats, terwijl qua puntenaantal een plaats in de middenmoot lonkt.

Tegenstander Urk beschikt nog altijd over prima papieren om het kampioenschap te grijpen. De Urkers staan op dit moment tweede en hebben slechts drie verliespunten minder dan koploper Staphorst. Vorige week speelde Urk met 1-1 gelijk tegen concurrent Excelsior '31, waardoor Staphorst de koppositie overnam. “Urk staat er om bekend dat ze hard werken, maar dat kunnen wij ook en als we dat weer opbrengen is er wel wat mogelijk. Ik sta er positief in”, vertelt Bacuna. De wedstrijd tussen Berkum en Urk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs.

VV Berkum, Voetbal, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws