Bacuna: ‘We moeten uit het dipje komen’

| 14-12-2017

“We zullen uit het dipje moeten komen. De wedstrijden vallen de laatste weken niet meer onze kant op.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Zuidvogels uit Huizen. De Zwollenaren beleven een moeizame periode, want na de bliksemstart haalde Berkum nog maar weinig punten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse hoofdklasser haalde uit de laatste vijf duels slechts twee schamele puntjes, terwijl het nog zo goed begon. Twee weken geleden ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra in eigen huis wat schlemielig onderuit tegen HZVV, dat met een 0-1 zege aan de haal ging. Berkum kreeg zowel voor als na rust de nodige kansen, maar verzilverde die niet. In de slotfase sloeg HZVV, na slecht dekken door de defensie, wel toe en daardoor staat de Zwolse hoofdklasser inmiddels op een vierde plaats op de ranglijst. “We creëren nog steeds kansen en we gaan er alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan”, blikt Bacuna vooruit op het duel met Zuidvogels.

Tegenstander Zuidvogels doet het niet veel beter. Die ploeg promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse en staat op dit moment op een dertiende plaats. In eerste instantie draaide Zuidvogels mee in de middenmoot, maar daarna kwam de klad er in. In de laatste vijf wedstrijden pakte Zuidvogels één punt en dat deed het tegen Eemdijk: 3-3. De wedstrijd tussen Zuidvogels en Eemdijk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter René Wijma.

VV Berkum, Voetbal, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws