Bacuna: ‘Moeten de punten kunnen pakken’

| 28-09-2016

“DETO heeft altijd een goed voetballende ploeg gehad en er zit ook nu nog veel kwaliteit in. Ze zijn dit jaar alleen moeilijk gestart, dus wij hopen dat we dat in ieder geval met een week kunnen verlengen.” Het is de korte vooruitblik van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna, die het zaterdag met de Zwolse eersteklasser opneemt tegen DETO Twenterand.

© Rainer Fröhlich

Berkum beleefde de afgelopen weken een droomstart. Met vier overwinningen uit evenveel duels is het één van de lijstaanvoerders van de eerste klasse D en zaterdag maakte de ploeg wederom indruk. Op bezoek bij Go Ahead Kampen werd er, door goals van Chris van der Meulen (2x), Ricardo Kuijer, Mehran Ali Pour Asli en Bacuna liefst 0-5. “In de vorm die wij nu hebben moeten we bij DETO de punten kunnen pakken en onze goede serie zo doorzetten. Maar wij moeten oppassen, want er lopen goede voetballers met veel ervaring rond. We kunnen ons in ieder geval opmaken voor een leuke wedstrijd”, zegt Bacuna, die nog altijd een vaste plaats in de Zwolse basiself heeft.

Tegenstander DETO Twenterand begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar kan die voorlopig nog niet waarmaken. Onder Walter Weghorst, de nieuwe trainer, begon de ploeg met een 1-6 zege bij De Esch, maar vervolgens werd er verloren van WHC, FC Zutphen en streekgenoot SVZW. Na vier wedstrijden staat de ploeg op een elfde plaats en dat mag gerust teleurstellend worden genoemd. De wedstrijd tussen DETO Twenterand en Berkum begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Carim Mesbah.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws