Bacuna: ‘Knop om en alsnog promoveren’

| 20-05-2016

“De knop om en alsnog promoveren!” Dat waren de woorden van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna na het verloren titelduel (0-1) met SDV Barneveld. De Zwollenaren misten woensdag het kampioenschap en moeten zich zodoende nu richten op de nacompetitie. Daarin begint het met een uitwedstrijd bij hoofdklasser SVZW. “Het is lastig, maar we hebben een ervaren ploeg en we zijn sterk genoeg met zijn allen”, aldus Bacuna.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was een meer dan bittere pil. Berkum verloor woensdag door een defensieve misser het kampioensduel met SDV Barneveld en dat zorgde voor veel teleurstelling. Er werd gehuild, er waren mensen boos en dan wacht zaterdag ook nog de start van de nacompetitie. Want uitgeschakeld is Berkum allerminst, promotie behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Dat moet wel via de omweg die de nacompetitie heet en daarin neemt Berkum het in een poule van drie op tegen VV Brielle en SVZW. Er wordt een halve competitie gespeeld, de winnaar van die reeks plaatst zich voor de finale. Die eindstrijd gaat over twee wedstrijden, uit en thuis. Een lange weg. “Maar we gaan er wel voor”, roept Bacuna.

Voor de eerste horde richting de hoofdklasse reist Berkum zaterdag af naar SVZW. Het lot van die ploeg werd vorige week pas bezegeld, toen SVZW met 2-4 verloor van Staphorst. Zodoende werd de formatie uit Wierden veroordeeld tot het spelen van competitie, om zo het vege lijf te redden. Een bekende speler binnen de hoofdmacht van SVZW is Hielke Penterman, die eerder dit seizoen nog speelde voor Jupiler League-club Achilles ’29. Daar leefde hij echter zijn profcontract in, waardoor hij weer voor de amateurs mocht spelen. Het duel tussen SVZW en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws