Babiche Roof stopt per direct met voetballen

| 22-05-2019

Babiche Roof neemt per direct afscheid als actief voetbalster. De aanvoerder van PEC Zwolle Vrouwen, die de afgelopen twee seizoenen het shirt van de Blauwvingers droeg, verwacht eind dit jaar moeder te worden en heeft om die reden besloten er een punt achter te zetten.

© Jan Burgman Fotografie

Roof (25) begon haar loopbaan in 2010 bij FC Utrecht. Via Ajax Vrouwen, waarmee ze de KNVB Beker won, en Telstar Vrouwen koos de aanvallende middenvelder in 2017 voor een nieuw avontuur in Zwolle. Daar groeide ze al snel uit tot één van de sterkhouders en haalde ze tweemaal de kampioenspoule en de bekerfinale. Nu verwachten Roof en haar vriend hun eerste kindje. “Dat is de reden dat ik stop. Na de bekerfinale heb ik mijn teamgenoten in de bus op de hoogte gebracht. Na de bekerfinale was ik zelf ook heel emotioneel, mede omdat ik toen al bijna drie maanden zwanger was en wist dat dit mijn laatste wedstrijd zou zijn”, vertelt Roof.

Of de punt achter haar loopbaan nog een komma wordt, weet Roof niet. “Zeg nooit nooit, maar voor nu stop ik ermee. PEC Zwolle Vrouwen heeft al wel gezegd dat de deur voor mij altijd open zal blijven staan. Dat zie ik dan ook als een heel groot compliment en dat toont veel respect. Bij deze wil ik dan ook iedereen binnen de club en uiteraard de supporters bedanken voor de afgelopen twee jaar.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Babiche Roof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws